Michel van Egmond, die eerder onder meer boeken schreef over René van der Gijp en Wim Kieft, werkt aan een biografie over Patty Brard.

Van Egmond maakt het boek samen met zijn partner, journalist Antoinnette Scheulderman, die de 63-jarige Brard voor het boek zal interviewen. 

Dat onthult Brard maandag in RTL Boulevard. "Het komende jaar gaat bijzonder worden", vertelt de presentatrice, die het afgelopen jaar ruim 30 kilo afviel na een maagverkleining. "Michel, de grote schrijver, volgt mij het komende jaar. Het gaat een bijzonder project worden."

Het is de bedoeling dat het boek uitkomt in 2020, als Brard 65 jaar wordt.

Van Egmond zei eerder in gesprek met NU.nl dat zijn boeken over Van der Gijp en Kieft geen biografieën zijn. "Wat ik meestal doe: ik verschijn in iemands leven op een bepaald moment en ik loop een tijdje mee, net zolang tot ik genoeg informatie heb om een periode uit iemands leven te beschrijven en daar een beetje lijn in te krijgen", legt Van Egmond uit.

"Als je dat doet, vind ik het bijna logisch om later eens terug te keren, want zo'n leven houdt natuurlijk niet op op het moment dat mijn boek er is."