Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in de musicalbewerking van de populaire serie 't Schaep met de 5 Pooten, die draait om de gasten van een Amsterdams stamcafé. Vanaf april volgend jaar zal de musical te zien zijn in het DeLaMar Theater.

Van Koningsbrugge vertolkt de rol van kroegbaas Kootje, die in de series van 1969 en 2006 werden gespeeld door Piet Römer en Pierre Bokma.

Andere rollen zijn er voor Eva van der Gucht (Doortje, eerder vertolkt door Adèle Bloemendaal en Loes Luca) en de tweelingbroers Wart en Tim Kamps, die de rol spelen van Lukas (in de series gespeeld door Leen Jongewaard en Marc-Marie Huijbregts).

Het script wordt geschreven door Raoul Heertje. "Ik ben erg trots en vereerd dat ik, vijftig jaar na hun geboorte uit het hart van Eli Asser, mag aanschuiven naast de illustere, tijdloze karakters in café 't Schaep", aldus de voormalige Dit Was Het Nieuws-teamcaptain.

"Ondanks en dankzij alles wat ze meegemaakt hebben, zorgen ze uiteindelijk altijd weer dat het geen loze kreten zijn. Die keuze raakt me, ook natuurlijk omdat ze stiekem toch wel een beetje voor de grap leven."

Vanaf april is de musical 2,5 maand te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Vanaf 18 juni is de voorstelling zes dagen te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Zowel in 1969 als in 2006 werd 't Schaep met de 5 Pooten gemaakt. Het draait om de belevenissen van uiteenlopende personages die in hun Amsterdamse stamkroeg lief en leed met elkaar delen. Ook komen er diverse liedjes in de serie voor, die werden geschreven door componist Harry Bannink.