Margaret Atwood, de auteur van het verfilmde boek The Handmaid's Tale, schrijft na 33 jaar een vervolg op de roman. The Testaments, dat draait om een dystopische versie van de VS waarin vrouwen als eigendommen worden beschouwd, komt volgend jaar september uit.

De auteur zegt dat het verhaal zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid's Tale afspeelt. Het wordt verteld vanuit het perspectief van drie verschillende vrouwelijke hoofdpersonages.

"Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead (de naam van de fictieve, dystopische versie van de VS, red.) en wat zich daar afspeelt, was de inspiratie voor dit boek. De rest van de inspiratie komt uit de wereld waarin wij nu leven", aldus Atwood.

In 1990 werd het boek uit 1985 verfilmd en in 2017 kwam de Amerikaanse streamingdienst Hulu met een serie. Deze serie werd een groot succes. Bij de recentste uitreiking van de Emmy Awards won The Handmaid's Tale acht prijzen, waaronder die voor beste dramaserie. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss (bekend van Mad Men) won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie.

Naast Moss, zijn onder anderen ook Gilmore Girls-actrice Alexis Bledel en Joseph Fiennes te zien. Er is geen verband tussen het vervolg en de televisieserie. In het tweede en derde seizoen van de serie komt een ander verhaal aan bod, dat wordt geschreven door de televisiemakers zelf.

Het tweede seizoen van de serie verscheen dit jaar en het derde seizoen zal volgend jaar te zien zijn.

Vrouwen dienen als 'broedkippen' in The Handmaid's Tale trailer
116
Vrouwen dienen als 'broedkippen' in The Handmaid's Tale trailer