Volgens Remko Vrijdag zijn de sketches die hij deed met De Vliegende Panters anno 2018 niet meer in stand te houden. De cabaretier denkt dat mensen aanstoot nemen aan bepaalde nummers of sketches van de groep, die in 2006 uit elkaar ging.

De Vliegende Panters braken door met een een sketch over Dikkie Dik, die "een spuit heroine zijn pootje zette". "Dat zou nu totaal niet meer kunnen", erkent Vrijdag in het NPO Radio 2-programma 't Wordt Nu Laat.

Volgens Vrijdag zou het liedje Harde stukjes poep zelfs als homofobie aangemerkt kunnen worden. "Ik voel me nu al bijna op het matje geroepen, omdat we het erover hebben."

Vrijdag noemt de manier waarop tegenwoordig in Nederland met humor wordt omgegaan "gekmakend". "Het zou heel goed zijn om daar een keer op ludieke wijze aandacht aan te besteden. Misschien moeten de Vliegende Panters daar maar eens een programma over gaan maken, al zijn er dan weer andere haken en ogen waardoor dat op dit moment niet kan."

Vrijdag ziet Hans Teeuwen als groot voorbeeld

Verder prees Vrijdag in het gesprek Hans Teeuwen als groot voorbeeld. Volgens Vrijdag maakte hij de weg vrij voor het soort humor waarmee de Panters groot werden.

"De eerste show van Hans en zijn toenmalige partner Ronald Smeenk was zo'n eyeopener voor ons. Het was rock 'n roll en funky en sexy en ranzig en zo slim. Het was alles en iets dat we nog nooit eerder hadden gezien. En dat wilden wij ook."

De Vliegende Panters bestond uit Vrijdag, Rutger de Bekker en Diederik Ebbinge. Het trio kende elkaar van de Kleinkunstacademie en debuteerde in 1995 met het programma Sex.

Daarna volgden nog drie andere shows, waarvan Hype uit 1998 het grootste succes was. Sinds 2006 zijn de drie mannen elk hun eigen weg gegaan. Vrijdag treedt tegenwoordig op met Martine Sandifort.