Claudia de Breij zou over enkele jaren best eens willen verkennen hoe haar cabaretprogramma voor een Duitse zaal zou uitpakken.

"Je mag nooit aan succes wennen. Daarom zou ik weleens een uitstapje willen maken. Misschien over twee, drie jaar. Naar Duitsland bijvoorbeeld, spelen in kleine zalen. Iets opzoeken waarvan je zeker weet dat je het niet kunt", laat De Breij weten in een interview met het AD.

"Want je moet de taal beheersen. De sfeer, kleur en politieke toon van een ander land ontdekken. Je moet niet onverstoorbaar doorgaan met wat je al beheerst."

'Voorstelling wordt nu pas goed'

Mocht De Breij daadwerkelijk in Duitsland gaan optreden, dan stapt ze in de voetsporgen van collega en mentor Herman van Veen, die al tientallen jaren in het buurland speelt.

Maar voor het zo ver is, concentreert De Breij zich nog op haar huidige programma NU. De 43-jarige John Huston, weet na tachtig voorstellingen zeker dat het inhoudelijk klopt.

"Met vriend Jochem Myjer heb ik gemeen dat ik nu pas denk: de voorstelling wordt goed. Het duurt ten minste honderd avonden op de planken voor je weet: zó moet de show zijn."