Bram van der Vlugt gaat ter ere van zijn 85e verjaardag, volgend jaar mei, een jubileumvoorstelling maken. Hij werkt voor de show Vogel samen met twee jonge theatermakers, maakte Theaterbureau De Mannen donderdag bekend.

Vogel vertelt over Martinus, een oude man die in een verlaten stationsgebouw woont en met zijn kleinzoon terugkijkt op zijn leven. Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt.

Dertigers Thijs Prein (acteur) en Roelof Pothuis (scenograaf) leerden Van der Vlugt kennen bij een andere productie. Daar ontstond het plan om het oorlogsverhaal van Preins grootvader te vertellen op het toneel. Thomas Verbogt schrijft samen met Prein het scenario, Peter Vandemeulebroecke tekent voor de regie.

De première van Vogel is op 23 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar ook de voorstelling te zien is op de 85e verjaardag van Van der Vlugt in mei 2019.

Van der Vlugt staat al decennialang in het theater en was te zien in tientallen veelgeprezen films en series. Ook was hij meer dan een kwart eeuw de 'vaste raadgever' van Sinterklaas bij zijn publieke optredens op televisie. De acteur ontving talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een Louis d'Or. Ook is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.