De Hermitage in Amsterdam bestaat volgend jaar tien jaar en dat viert het museum met twee grote tentoonstellingen. 

Op 2 februari begint De Schatkamer, een overzicht van hoogtepunten uit de collectie van zowel de Nederlandse Hermitage als het moedermuseum in Sint-Petersburg.

Het museum belooft de bezoeker een "verrassende reis door de tijd en over de halve wereldbol". Er worden werken tentoongesteld van onder anderen Bernini, Rembrandt, Van Dyck, Matisse, Fabre en Tintoretto. Ook zijn er werken uit de prehistorie en de Griekse en Romeinse tijd te zien, en handschriften, oude boeken, wapens en harnassen. De Schatkamer is open tot en met 25 augustus.

Vanaf 14 september is een ruime greep uit de grote sieradencollectie van de Hermitage te bewonderen. De expositie Juwelen! laat honderden sieraden uit de afgelopen vier eeuwen zien, van beroemde huizen als Boucheron, Cartier en Fabergé. Het gaat om juwelen die werden gedragen door flamboyante tsarina's als Catharina de Grote, maar ook grootvorsten en adellijke families uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. De juwelen zijn te zien tot en met 15 maart 2020.