Theatermaker en regisseur Koos Terpstra werkt aan zijn debuutroman. Het boek heeft als werktitel Het eiland en zal volgend jaar september verschijnen.

Het eiland is volgens een korte synopsis "een verzonnen familiegeschiedenis. In korte hoofdstukken verzint Terpstra de jeugd van zichzelf tot het een jeugd is die hem bevalt. Met als hoofdrolspeler een eiland van vijftig jaar geleden waar alles mogelijk is."

Uitgeverij Ambo-Anthos zegt "zeer trots te zijn een gerenommeerd schrijver als Koos aan ons te hebben kunnen binden". Terpstra werkte de afgelopen dertig jaar voor een groot aantal theatergezelschappen en schreef talloze veelgeprezen stukken.

Zijn illustere Troje Trilogie werd vertaald in vijf talen en werd in 1995 bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het beste theaterstuk van dat jaar. Ook won hij prijzen voor zijn stuk Elektra.

Daarnaast is Terpstra jarenlang actief geweest als regisseur van onder anderen Lebbis & Jansen en De Ploeg en als eindredacteur van het succesvolle satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.