Ali B heeft zijn theatertour Koorts met een jaar uitgesteld. De cabaretier en rapper zou volgende week met de reprise van de show beginnen, maar denkt nu de voorstelling pas bij het volgende theaterseizoen rond te hebben.

In een brief aan theaters door het hele land schrijft Ali B dat hij op dit moment "niet achter de voorstelling kan staan". Volgens de rapper is hij "door de actualiteit ingehaald". Koorts zou een voorstelling worden die "het verhitte debat waarbij de temperatuur af en toe oploopt tot het kookpunt" moest laten oplopen.

In een videoboodschap, gepubliceerd door het Barendrechtse theater Het Kruispunt, vertelt de 37-jarige cabaretier dat hij door de geboorte van zijn derde zoon geen tijd aan de show kon besteden. "ZIjn komst was niet gepland, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt dat ik daar echt bij wil zijn, omdat ik er anders later heel veel spijt van krijg", zegt Bouali.

'Ik heb niet de tijd om dat op een kwalitatieve manier voor jullie te doen'

"De voorstelling is voor mijn gevoel te actueel om het nog een keer te doen dus ik zou een nieuwe voorstelling moeten maken. Ik heb niet de tijd om dat op een kwalitatieve manier voor jullie te doen", verontschuldigde de rapper zich.

Het is de tweede keer dat Bouali zijn show Koorts verplaatst. Eind 2017 gaf hij aan dat "persoonlijke omstandigheden" daaraan ten grondslag lagen.