Museum Arnhem gaat met reproducties van kunstwerken naar zorgbehoevende senioren in de stad. Aan de hand van die werken gaat het met deze mensen herinneringen ophalen, zoals aan hun schooltijd.

Zogenoemde KIJKwijzers, gepensioneerden opgeleid door Museum Arnhem, gaan maandelijks op bezoek bij cliënten van verschillende dagbestedinglocaties van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA).

Ze nemen reproducties mee van kunstwerken, zoals bijvoorbeeld van Sint Nicolaas stilleven van Dick Ket. Met deze werken kijken ze met de ouderen terug op de sinterklaasfeesten die ze beleefd hebben.

Museum Arnhem is gesloten in afwachting van een grootscheepse verbouwing. De verbouwing kwam begin dit jaar op de lange baan toen geen aannemer werd gevonden die de klus voor het beschikbare geld wilde klaren. De Arnhemse gemeenteraad beslist in november of december van dit jaar wat de beste optie voor Museum Arnhem is.

Het beroemde bureau Benthem Crouwel Architecten ontwierp de uitbreiding van het museum en de veranderingen eraan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!