Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Saskia Noort en Astrid Holleeder maken kans op NS Publieksprijs

De boeken van Astrid Holleeder, Tommy Wieringa, Griet Op de Beeck, Esther Verhoef, Hendrik Groen en Saskia Noort zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs, de grootste boekenprijs van Nederland.
Door NU.nl

Holleeder maakt kans met Dagboek van een getuige, Wieringa met De heilige Rita, Op de Beeck met Het beste wat we hebben, Verhoef met Nazomer, Groen met Zolang er leven is en Noort met Stromboli. 

Alle genomineerden maakten eerder al kans op de NS Publieksprijs. Zo is Noort voor de zesde keer in de race voor de prijs en Verhoef voor de achtste keer. Ze won in 2011 met Déjà vu. Wieringa en Op de Beeck zijn voor de derde keer genomineerd en Holleeder en Groen beiden voor de tweede keer. 

Lezers kunnen tot en met woensdag 21 november stemmen op een van de genomineerde boeken of een ander boek naar keuze. Vorig jaar werden er 96.000 stemmen uitgebracht. De NS Publieksprijs bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en een jaar lang gratis reizen met de trein.

Vorig jaar won Michel van Egmond met De wereld volgens Gijp.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

NS Publieksprijs

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties