Het Amsterdamse gezelschap dat Fataal de musical speelt, is bestolen. Ergens tussen zondag en woensdag hebben dieven de bestelbus ontvreemd, met daarin het decor, de kostuums, het licht en de geluidsapparatuur.

De geroofde techniek bestond onder meer uit theaterverlichting, zenders, microfoons en een geluidstafel. Het gestolen decor bestond onder andere uit een zestal rode kistjes, een rolstoel, een grote paarse fauteuil en een kapstok.

De wagen met de spullen stond geparkeerd in Arnhem, de woonplaats van de technicus van het Amsterdamse gezelschap die de bus had meegenomen.

"We hebben deze voorstelling met zo veel liefde en aandacht gemaakt, over een onderwerp waar we nog steeds iedere dag mee geconfronteerd worden. Het doet dan heel veel pijn als alles waar dit verhaal mee verteld wordt zomaar weg is", aldus producent en scriptschrijver Dick van den Heuvel.

De voorstelling over zinloos geweld op woensdag in Emmeloord kan ondanks de diefstal doorgaan, omdat het gezelschap hulp heeft gekregen van medewerkers van het lokale theater. Ook hebben medewerkers van de crew vervangende apparatuur kunnen vinden. 

Of het gezelschap verzekerd is, is niet duidelijk.