Jochem Myjer heeft de Poelifinario 2018 gewonnen, de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Myjer won de cabaretprijs voor zijn show Adem in, Adem uit. "Zijn oprechtheid klinkt door in persoonlijke, gevoelige liedjes en ontroerende verhalen die vol overgave worden verteld", aldus de jury.

Daarnaast werd de show van de 41-jarige cabaretier uit Leiden door de jury ook "technisch zeer hoogstaand en tot in de puntjes doordacht en uitgevoerd" genoemd. "Het ademt inhoudelijk entertainment en staat bol van de aanstekelijke positiviteit."

De Poelifinario ging de afgelopen jaren naar Theo Maassen, Niet Uit Het Raam (NUHR) en André Manuel.

In theater Diligentia in Den Haag kreeg ook Tim Fransen een onderscheiding. Hij won in de categorie engagement van medekanshebbers Richard Groenendijk met Om Alles! en Veldhuis & Kemper met Geloof ons nou maar. "Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal."

Neerlands Hoop, de prijs voor veelbelovende theatermakers, ging naar Rundfunk. "Rundfunk is een verademing, met cabaret dat de grenzen oprekt én er prettig ver overheen gaat."