In Den Haag komt een museum voor de vormgeving van reclame. Het gaat daarbij met name op papier, dus vooral affiches. Het museum moet over ruim een jaar openen aan de Prinsegracht, in het monumentale Huis Dedel.

Omdat het rijk uitgevoerde patriciërshuis al sinds de zeventiende eeuw zo heet en zelf ook de moeite van het bekijken waard is, gaat het Design Museum Dedel heten.

Almar Seinen, directeur van het aanstaande museum, bevestigt een bericht van weekblad Den Haag Centraal hierover. Het gebouw heeft zeker zeven ruimten die voor de wisselende tentoonstellingen kunnen worden gebruikt.

De Stichting Design Museum Dedel kan putten uit verschillende collecties, van erfgoedbeheerders, stichtingen en ook van bedrijven en reclamebureaus. Daar gaat het ook financieel op steunen. Seinen zegt dat hij ook ruim wil lenen en uitlenen.

Het pand is aangekocht door de Stichting Huis Dedel en wordt gerestaureerd. Het heeft onder meer een zeer fraai trappenhuis met uitbundig stucwerk. Er is al een eeuw vrijwel niets meer aan veranderd.