Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam krijgt ter ere van zijn 65e verjaardag een tentoonstelling in de Kunsthal. De expositie Ik sta hier goed  65 jaar Groot Handelsgebouw moet alle hoogte- en dieptepunten van het reusachtige verzamelgebouw laten zien.
 

Het icoon van de wederopbouwarchitectuur is in 1953 als supermodern bedrijfsverzamelgebouw geopend door koningin Juliana. In het begin zaten vooral winkeliers in het gebouw. Op de binnenplaats werd hun waar in trucks geladen.

In 2016 stond het Groot Handelsgebouw centraal in het wederopbouwfestival Rotterdam viert de Stad. Vanaf het plein voor Rotterdam Centraal liep een trap tot aan het dak van het Groot Handelsgebouw.

In de jaren zeventig woedde er een grote brand in het iconische gebouw. Daarna werden vooral kantoren teruggebouwd. Door veel verschillende huurders en achterstallig onderhoud kreeg het gebouw in de jaren negentig een vervallen aanblik. Na een hoognodige renovatie in 2005 kreeg het gebouw de status van monument. 

Hoogte- en dieptepunten van het verzamelgebouw

In de tentoonstelling in de Kunsthal wordt het verhaal van de creatie van architect Huig Maaskant verteld door bijzonder archiefmateriaal, films, foto's en verhalen van Rotterdamse huurders en bewoners.

De tentoonstelling Ik sta hier goed - 65 jaar Groot Handelsgebouw is vanaf zaterdag 13 oktober 2018 tot en met 13 januari 2019 te zien in de Rotterdamse Kunsthal.