Duizenden liefhebbers van onder meer stripboeken, sciencefiction en fantasy zijn vrijdag afgekomen op de eerste Afrikaanse editie van Comic Con. Het driedaagse evenement in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is uitverkocht.

De bezoekers komen onder meer uit landen als Botswana, Zambia, Zimbabwe en Nigeria. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het fenomeen Comic Con, de afkorting van comic book convention, stamt uit de jaren zeventig. Het begon als een ruilbeurs voor stripliefhebbers, maar is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. Er waren eerder al Comic Cons in Amsterdam, Londen, Delhi, Sydney en Dubai.

Bezoekers waren vrijdag op de openingsdag onder meer verkleed als superhelden Aquaman en Captain America. Zij speelden videospelletjes en kochten merchandise.

Bezoekers kunnen onder meer beroemdheden ontmoeten als Kevin Sussman uit The Big Bang Theory en Travis Fimmel uit Vikings. Ook is er aandacht voor lokale superhelden, zoals Kwezi.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!