Afgelopen zondag ging de toneeladaptatie van Theo van Goghs Blind Date in première. Ex-geliefden Thijs Römer en Katja Schuurman vertolken de enige hoofdrollen. Hieronder volgt een recensieoverzicht.

Het Parool
"Vrij plichts­getrouw voltrekken zich de ontmoetingen die de personages voor zichzelf en elkaar bedacht hebben - maar het ontbreekt daarbij behoorlijk aan spanning tussen de twee. (...) Het vergt gecompliceerde spelregisters om een personage te spelen dat vervolgens een rol aanneemt en dan tegelijkertijd een mening over zichzelf én de ander vormt. Maar een wat al te flamboyante Römer weet ­eigenlijk maar nauwelijks te beroeren en Schuurman is te vaak te geagiteerd om om haar pijn te laten sluimeren."

Lees de volledige recensie

In de auto met Thijs Römer: 'Stuk met Katja geen stunt'
850
In de auto met Thijs Römer: 'Stuk met Katja geen stunt'

De Telegraaf - drie sterren
"Hoewel Blind Date ontroerende en geestige momenten kent, ervaren we nauwelijks ontwikkeling in de relatie. Een uitweg vinden, lijkt onmogelijk. Gelukkig is daar nog de ober en danser, gespeeld door Francis Sinceretti, wiens bewegingen de onmacht, hoop en verlangen van de acteurs invoelbaar maken. Het geeft Blind Date precies de extra laag die het verdient."

Lees de volledige recensie

Theaterkrant - vier sterren
"Schuurman en Römer spelen dat spel alsof hun leven, of in ieder geval hun levensgeluk, ervan afhangt. Je hebt zo'n intens medelijden met die twee, die elkaar maar blijven aantrekken en afstoten. Met dank aan regisseur Ruut Weissman maken ze de treurigheid en het naderende onheil zo beklemmend voelbaar, dat je met lood in je schoenen het theater verlaat."

Lees de volledige recensie