Georgina Verbaan denkt er weleens over om haar acteerwerk achter zich te laten en "alleen nog te schrijven". De actrice vindt haar verschillende klussen lastig met elkaar te combineren.

"Soms ben ik zo druk met mijn acteerwerk, dan maak ik niks mee behalve wat er op de set gebeurt", aldus Verbaan in gesprek met Het Parool. "En dan moet ik toch een column schrijven."

Daarom denkt de actrice, die momenteel columns schrijft voor NRC, soms dat ze liever alleen nog zou schrijven. "Niet alle producties zijn even leuk natuurlijk; daar kwam ook de behoefte vandaan om zelf iets te maken en minder afhankelijk te zijn van de rollen die me worden aangeboden."

Verbaan, die eerder de columnbundel Loze Ruimte uitbracht, zou graag ooit een roman schrijven. "Het afgelopen jaar heb ik tijd ingeruimd om daar aan te beginnen, maar ik vond het erg moeilijk om mezelf aan het werk te zetten."

De actrice verlangt al langer naar de vrijheid om haar eigen tijd in te delen. "Maar als ik die tijd heb, weet ik niet wat ik met mezelf aan moet."