De ster van de Amerikaanse president Donald Trump op de beroemde Walk of Fame in Hollywood wordt misschien permanent verwijderd.

De Kamer van Koophandel in Hollywood en de gemeenteraad van Los Angeles hebben het verzoek daartoe ontvangen. Dat verzoek is het gevolg van een stemming binnen de gemeenteraad van West-Hollywood, meldt The Hollywoord Reporter dinsdag.

De plaquette met de naam van de president ligt sinds 2007 op de Walk of Fame en werd sindsdien meerdere malen zwaar beschadigd. Afgelopen juli werd de ster voor het laatst ernstig vernield.

De gemeenteraad van West-Hollywood is van mening dat Trumps vrouwonvriendelijke uitspraken en andere dubieuze acties niet zijn te rijmen met "de normen en waarden die gelden in West-Hollywood, de regio, de staat en het hele land".

Ster Bill Cosby ook niet weggehaald

Het verzoek van de gemeenteraad wil niet zeggen dat de ster ook daadwerkelijk zal worden weggehaald. Toen de gemeenteraad van Los Angeles in 2015 meervoudige verzoeken kreeg om de ster van de van misbruik beschuldigde komiek Bill Cosby te verwijderen, zei de woordvoerder dat sterren niet worden weggehaald vanwege een publiek debat.

Daarnaast wordt het verwijderen van een ster bemoeilijkt door de status die de objecten hebben. De sterren op de Walk of Fame zijn namelijk door de federale overheid van de Verenigde Staten als historisch waardevol benoemd en zijn erkende historische objecten. Tot op heden is er nog geen enkele ster verwijderd.