De musical Cats, die in december en januari in Amsterdam en Rotterdam te zien is, wordt in april ook nog twee weken opgevoerd in Breda en Groningen.

De Engelstalige versie zal in Noord-Brabant in het Chassé Theater te zien zijn en wordt in het noorden in MartiniPlaza gespeeld. De kaartverkoop is vrijdag van start gegaan, heeft productiehuis Proud to Present bekendgemaakt. Er zijn al meer dan 20.000 kaarten voor de Nederlandse opvoeringen van de show verkocht.

Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. De Londense West End productie speelt van half december tot en met eind januari in de RAI in Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam.

Sinds de wereldpremière speelde Cats onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo'n negenduizend voorstellingen in Londen. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen de show, die al in vijftien talen opgevoerd werd.

Het stuk werd in het seizoen 2006/2007 voor het laatst in Nederland gespeeld. De Britse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.