Een beroemde ets van Rembrandt is bij veilinghuis Christie's in Londen voor omgerekend 3 miljoen euro van eigenaar veranderd. 

Het gaat om een versie van Ecce Homo. Daarop beeldde de Hollandse meester uit de zeventiende eeuw een Bijbelverhaal af. Op de ets is Pontius Pilatus te zien die het volk van Jeruzalem laat beslissen of Jezus geëxecuteerd of gespaard moet worden.

Rembrandt maakte meerdere versies van Ecce Homo en van iedere variant maakte hij diverse prenten. Dit exemplaar is een van de acht bekende prenten van de eerste versie. De overige zeven zijn in handen van grote musea, zoals het British Museum in Londen, het Louvre in Parijs en The Metropolitan Museum of Art in New York.

Het veilinghuis heeft niet bekendgemaakt wie de koper van het werk is.

Een olieverfpaneel van Gerard David bracht op dezelfde veilingsessie van oude meesters nog meer op: 4,8 miljoen pond (bijna 5,5 miljoen euro) had een koper over voor De Heilige Familie.

Dat is volgens Christie's een recordbedrag voor een werk van de meesterschilder uit Oudewater, die aan het eind van de vijftiende en het begin van de zestiende eeuw furore maakte in Brugge.