De tentoonstelling die Museum Voorlinden volgend jaar aan Armando zal wijden, wordt een eerbetoon aan de zondag overleden kunstenaar.

Directeur Suzanne Swarts van het Wassenaarse museum bezocht Armando nog geen twee weken geleden in zijn studio in de Duitse plaats Potsdam. Ze was daar om afspraken over de expositie te maken. Hoewel zijn gezondheid te wensen overliet, was hij helder en stelde hij meteen zijn recente werk ter beschikking, aldus het museum.

De kunstenaar wilde zelfs naar de opening van de tentoonstelling komen. "Voorlinden geeft Armando in 2019 het podium dat hij heeft verdiend'', zegt Swarts. "Het is verdrietig dat Armando dit niet meer kan meemaken. Voorlinden zal er een waardig postuum eerbetoon van maken."

De expositie toont een groot overzicht met werk van Armando. Het gaat om werken van de jaren zestig tot en met zijn recentste schilderijen. Voorlinden heeft meer dan veertig werken van zijn hand in de collectie.

Naar aanleiding van Armando's dood zal op NPO 2 de VPRO-documentaire Armando, portret van een vriend opnieuw te zien zijn. De documentaire wordt in de nacht van maandag op dinsdag om 0.10 uur uitgezonden.