De uitbreiding van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen valt miljoenen duurder uit. Vorig jaar bleek dat er een probleem met de heipalen was, nu blijkt ook een deel van de vloer niet goed te zijn.

Het Depot Boijmans Van Beuningen is een enorme spiegelende kom van 35 meter hoog die tussen het huidige museum en het Erasmus MC wordt gebouwd. Voor het gebouw, waarvan de buitenkant al deels klaar is, is 60 miljoen euro uitgetrokken.

De gemeente Rotterdam gaat uit van 2 tot 4 miljoen euro aan extra kosten. Ruim een half miljoen zit in het aanpassen van de vloeren. Er zou eenzelfde soort vloer worden aangelegd als in de Eindhovense parkeergarage die instortte. Nu is er voor massief beton gekozen.

Een deel van de extra kosten komt voor rekening van aannemer BAM. Momenteel onderhandelt de gemeente hier nog over met BAM, maar dat proces verloopt moeizaam, laat de gemeente weten. Als er in juli geen overeenstemming is, neemt de gemeente juridische stappen.