De kinderboeken De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen en Het leven van een Loser 11 zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018 geworden.

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein kreeg De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel, de prijs in de categorie van zes tot negen jaar.

Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, won in de categorie van tien tot twaalf jaar.

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte naast de publieksprijzen ook nog zijn eigen prijs uit in de twee leeftijdscategorieën. Deze Pluim van de Senaat ging in de categorie van de jongste kinderen naar Marte Jongbloed met het boek De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre. In de categorie van tien tot twaalf jaar was de prijs voor Manon Sikkel met IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap.

Kinney won voor de tweede keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Eerder sleepte hij die prijs in de wacht voor het boek Gedumpt. Griffiths en Denton deden dat met De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen.

Sikkel heeft drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen, waaronder voor Voor wie doe jij een moord?, waarvoor ze ook de Pluim van de Senaat won. Dat was nog niet eerder voorgekomen in de verkiezing van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.