De vijfkoppige jury van de Canal Parade 2018 is bekend. Floortje Dessing, Gerard Spong, Henny Huisman, Andrea van Pol en Cornald Maas zullen de deelnemende boten beoordelen.

De Canal Parade is het hoogtepunt van Pride Amsterdam. Ook dit jaar varen weer tachtig themaboten met een inhoudelijke boodschap door de grachten. Het overkoepelende thema van 2018 is 'Heroes'. Het evenement moet de aandacht op mensenrechten wereldwijd vestigen.

De winnaar zal de jury op drie hoofdcriteria moeten overtuigen. "Wie verbeeldt het thema van dit jaar het best? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema?" Ook het publiek kan via de Pride-app zijn stem uitbrengen.

Pride Amsterdam vindt plaats van 28 juli tot 5 augustus. Bijzonder is de deelname van een Iraanse boot. "Het is een belangrijke boot. Immers, in Iran riskeren homo's marteling en de doodstraf. Het is dus erg moedig en belangrijk dat deze boot meevaart door de Amsterdamse grachten", vertelt directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride.