Hoewel koning Willem-Alexander volgens striptekenaar Toon van Driel FC Knudde-strips in De Eikenhorst in Wassenaar heeft liggen, zal Van Driel hem nooit een gratis, gesigneerd exemplaar van zijn nieuwe stripalbum toesturen.

"Als de koning zo'n boekje wil hebben, koopt hij het maar", zegt de tekenaar van FC Knudde in een donderdag gepubliceerd interview met het AD. "Ik wil echt geen Rien Poortvliet worden, die maar met zijn prenten achter de Gouden Koets aanholde. Koninklijke waardering interesseert me echt geen reet."

Die waardering kreeg de 73-jarige Van Driel wel, beweert hij. Hij zou namelijk ooit door een groep Leidse studenten zijn gevraagd een tekening uit zijn strip Stamgasten te tekenen. Het ging om een oranje poepende vogel. Die bleek voor hun "studievrind, de toenmalige kroonprins" te zijn.

Jaren later zou koning Willem-Alexander de tekenaar hebben verteld de strip uit zijn studententijd "een fraaie plek" te hebben gegeven in De Eikenhorst.

Na 25 jaar verschijnt er weer een nieuw stripalbum over FC Knudde: Knudde naar 't WK, in aanloop naar het WK in Rusland.