Soy Kroon en Jolijn Henneman krijgen een hoofdrol in de musical Mamma Mia!. GTST-acteur Soy Kroon speelt de rol van Sky, de verloofde van Sophie. Actrice Jolijn Henneman kruipt in de huid van deze aanstaande bruid. 

Eerder maakte Stage Entertainment bekend dat Antje Monteiro de rol van moeder Donna op zich neemt.

Henneman en Kroon kennen elkaar van de soap Nieuwe Tijden, de spin-off van Goede tijden, slechte tijden. Henneman deed auditie met zeshonderd actrices. "Toen Jolijn de auditieruimte binnenliep gebeurde er iets. Zij heeft die sprankeling waar de rol van Sophie om vraagt. Ze is een ruwe diamant en ik heb heel veel vertrouwen dat zij een waanzinnig goede Sophie gaat neerzetten", zegt musicalproducent Albert Verlinde.

Feestje

Kroon noemt de rol van Sky een feestje. "Deze show zit zo goed in elkaar, het is tweeënhalf uur genieten met een grote glimlach op je gezicht", zegt de acteur. Hij is komend tv-seizoen ook te zien in de RTL-show Dance Dance Dance, samen met zijn vriendin Holly Mae Brood. "Gelukkig ben ik volop aan het trainen voor Dance Dance Dance, want ik heb wel al gezien dat de kostuums die ik draag in Mamma Mia! nietsverhullend zijn."

Mamma Mia! gaat op 23 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht. Het stuk was al tweemaal eerder in Nederland te zien. Tussen 2003 en 2006 werd Mamma Mia! al meer dan achthonderd keer opgevoerd in het Beatrix Theater. De hoofdrol werd toen afwisselend gespeeld door Simone Kleinsma en Lenette van Dongen. In 2009 volgde er een eerste reprise, toen met Lone van Roosendaal in de rol van Donna.