Diederik van Vleuten is donderdagavond onderscheiden met een Zilveren Raampje. De cabaretier kreeg de bekroning na afloop van zijn voorstelling Nog nooit vertoond in theater De Kleine Komedie in Amsterdam.

De Kleine Komedie heeft de prijs in het leven geroepen om bijzondere theaterverdiensten te eren. Volgens het theater heeft Van Vleuten met de voorstelling een unieke prestatie geleverd. "Hij heeft een nieuwe manier van theater maken uitgevonden", aldus de jury. "Een nieuw genre, waarmee hij bezoekers van alle generaties heeft weten te raken."

De voorstelling vormt de afsluiting van een drieluik over zijn familiegeschiedenis in het licht van de grote geschiedenis. 

Het is de tweede keer dat het Zilveren Raampje wordt uitgereikt. Eerder ging de prijs naar cabaretgroep Niet Uit Het Raam die dit jaar haar dertigjarig bestaan vierde in De Kleine Komedie. Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr, die samen NUHR vormen, ontvingen in maart de eerste vier Zilveren Raampjes.