Hadewych Minis gaat in haar eerste solovoorstelling Minis Plus naast acteren en zingen ook dansen. 

Dat vertelde de actrice dinsdag bij de presentatie van de speellijst van haar voorstelling, waarmee ze komend seizoen door het land reist.

"Voor de voorstelling heb ik teksten geschreven over moederschap tot midlifecrisis", aldus de 41-jarige Minis. "Ik ga deels eigen muziek spelen, maar ook covers. En ik dans voor het eerst op het podium."

De actrice heeft naar eigen zeggen altijd de behoefte gevoeld om grenzen op te zoeken en zich op nieuwe manieren te uiten. "Ik heb met twee choreografen gewerkt aan onder meer een flamenco op het ritme van de woorden van de speech die Oprah Winfrey hield bij de Golden Globes over #TimesUp. En ik ga een hiphop-choreografie dansen over m’n gevecht tussen kracht en kwetsbaarheid."

Vrouw-zijn

In de voorstelling verkent Minis het 'vrouw-zijn in alle facetten'. "Ik denk dat veel vrouwen van mijn leeftijd bezig zijn met de vraag waar ze voor staan in het leven, hoe zij zich willen positioneren", legt ze uit.

"Waar ga ik naartoe, wat wordt er van mij verlangd? Je bent natuurlijk nooit alleen maar één vrouw. Ik ben moeder, echtgenote, actrice, dochter, zangeres, huisvrouw, vriendin en buurvrouw. Het is een uitdaging om dat alles te combineren en te laten slagen."

Haar nieuwe show gaat op 5 november in première in theater De Kleine Komedie in Amsterdam.