Het Anne Faber Stipendium is dinsdag voor het eerst toegekend. De toelage ging naar de Utrechtse Wendy van Os. Van Os (23) is producent, voorstellingsleider, programmeur en organisator op theatergebied. De ontwikkelingstoelage van 15.000 euro is bedoeld voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunsten.

De beurs is ingesteld ter nagedachtenis van de vorig jaar vermoorde Anne Faber. Zij hoopte zelf zakelijk leider in de kunstwereld te worden en werkte bij Het Huis Utrecht aan haar carrière. Het Huis Utrecht wil met het stipendium "de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld".

Wendy van Os zet zich met haar Van Os Productions in op verschillende fronten. Ze is volgens de selectiecommissie "een zeer talentvolle zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naartoe wil werken". De commissie vindt verder dat Van Os de lat hoog legt voor zichzelf en nieuwsgierig is naar anderen. "Dat zijn eigenschappen die Anne ook had."

Het Anne Faber Stipendium is mogelijk door bijdragen van de Gemeente Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.