Het Amsterdam Museum opent op 17 juni de tentoonstelling De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. In de tentoonstelling zijn ruim tachtig foto's en ontwerpen van Amsterdam te zien die zijn samengesteld door Van der Laan.

Alle objecten zijn afkomstig uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Stadsarchief en geselecteerd door de vorig jaar overleden burgemeester van Amsterdam. Van der Laan werkte tot vlak voor zijn overlijden aan de tentoonstelling.

Volgens het museum hoopte hij met de expositie een aanzet te geven "tot een goed gesprek over de toekomst van de stad". Met de verschillende foto's en ontwerpen van de stad blikt hij terug op periodes van snelle groei in Amsterdam in het verleden.

De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan is van zondag 17 juni tot en met zondag 4 november te zien in het Amsterdam Museum, in de Amsterdam Galerij. Rondom de tentoonstelling worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder festival Make The City, dat van 20 tot 24 juni zal plaatsvinden.