Onder leiding van regisseur Ger Thijs is het komend najaar de Nederlandse literaire klassieker Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden uit 1900 in een theaterbewerking te zien.

Het verhaal wordt gespeeld door onder anderen Hanne Arendzen. Zij bewees zich eerder in de titelrol in Eline Vere en werd recent geprezen voor haar rol in Vele hemels boven de zevende. Haar tegenspeler is Willem Voogd, bekend van onder meer zijn rol als Mees Kees.

Het verhaal gaat over Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige en intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, die op zoek is naar de ware liefde.

Van de koele meren des doods werd onder regie van Nouchka van Brakel ook al eens succesvol verfilmd in 1982. De film, met Renée Soutendijk en Derek de Lint in de hoofdrollen, trok destijds ruim 600.000 mensen naar de Nederlandse bioscopen.

De voorstelling toert van oktober 2018 tot januari 2019 door het land. De cast bestaat verder uit Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt en Marliz van Til.