De musicals Mean Girls en SpongeBob Squarepants en de toneelstukken Angels in America en Harry Potter and the Cursed Child zijn dit jaar de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Tony Awards.

De nominaties van de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen werden dinsdag bekendgemaakt. De Tony Awards worden uitgereikt op 10 juni.

Mean Girls, de musicalbewerking van de succesvolle filmkomedie van Tina Fey over de besognes van een groep meisjes op een highschool, kreeg twaalf nominaties. De voorstelling maakt onder meer kans op de prijzen voor beste musical, beste scenario en beste muziek. Ook SpongeBob, gebaseerd op de tekenfilmserie over een vrolijke spons die in een ananas leeft, kreeg een dozijn nominaties.

Bij de toneelstukken gooien vooral Angels in America, over de aidsepidemie in de jaren tachtig, en Harry Potter and the Cursed Child hoge ogen met elf en tien nominaties. Voor Angels in America zijn onder meer acteurs Andrew Garfield (Spider-Man) en Nathan Lane (The Producers) genomineerd. De voorstelling over Harry Potter is het veelgeprezen vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn.

Verrassing

De voorstelling Once in the Island, die door kenners een van de verrassingen van dit seizoen wordt genoemd, maakt kans op acht beeldjes. De magisch-realistische musical is een kruising tussen Romeo en Julia en De kleine zeemeermin die zich afspeelt op Haïti.

Trailer: SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical
90
Trailer: SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical