Russell Brand heeft zijn gehele Re:birth-tournee afgezegd na het auto-ongeluk waarbij zijn moeder vorige week zwaargewond raakte.

"Mijn moeder heeft een zwaar ongeluk gehad, waarbij ze verschillende levensbedreigende verwondingen heeft opgelopen", zegt de 42-jarige komiek in een filmpje op Instagram. 

Hij zegt om die reden zijn Re:birth-tournee niet af te kunnen maken. Er waren nog negen optredens gepland in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. "Als je een ticket hebt, krijg je je geld terug. Wellicht haal ik de optredens op een later moment in, maar eerlijk gezegd kan ik me op dit moment niet voorstellen dat ik weer op het podium sta."

Brand zegde vorige week al een optreden af in de Schotse plaats Aberdeen na het ongeluk. Zijn moeder Barbara was onderweg naar het huis van haar zoon om op haar kleinkind te passen tijdens de voorstelling. Onderweg werd ze frontaal geraakt door een andere auto. 

Ziekenhuis

De 71-jarige Barbara ligt nog in het ziekenhuis. De chauffeur van de auto waarin ze zat - een vriend van haar zoon - is alweer thuis. 

Barbara Brand kreeg in haar leven ook al zes keer kanker. Vorige maand rondde ze een behandeling met chemotherapie af.