Acteurs Jonas Smulders en Martijn Lakemeier maken deze zomer hun theaterdebuut bij Toneelgroep Oostpool. Zij zullen op de Parade te zien zijn in de voorstelling Allemaal mensen van regisseur Marcus Azzini.

Smulders is bekend van onder meer zijn rollen in films als Jongens en Het Diner en series als Hollands Hoop en Familie Kruys.

Hij kreeg in 2015 een Gouden Kalf voor zijn rol in tv-drama Geen koningen in ons bloed. Ook ontving hij in februari tijdens de Berlinale de European Shooting Stars-prijs.

Lakemeier was te zien in onder meer Hollands Hoop en Feuten. Hij was in 2009 de jongste acteur ooit die een Gouden Kalf won, voor zijn hoofdrol in de succesvolle boekverfilming Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven.

Ontmoetingsplaats

Met het eigenzinnige Allemaal Mensen #5 en #6 maakt Azzini festival De Parade naar eigen zeggen tot een ontmoetingsplaats. Hij wil met zijn voorstelling vragen beantwoorden als 'hoe kun je je identificeren met iemand die anders is dan jij?'

"Dit theaterproject laat zich niet voorspellen, maar beweegt mee met wat ons nú bezighoudt", aldus Azzini. "Eén ding staat van te voren vast: het gaat over de mens, over jou, mij, en de wereld om ons heen."

Ook acteurs Florian Myjer, Casper Nusselder en Chris Peters (Tonio) zijn in de voorstelling te zien. Allemaal mensen speelt op de Parade in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht.