Illusionist David Copperfield heeft in de rechtszaal een van zijn trucs moeten uitleggen. De rechter dwong hem daartoe, nadat een Britse bezoeker van de show in Las Vegas gewond was geraakt.

Gavin Cox ging in 2013 naar een show van Copperfield, waarna hij aan het einde van de show een kleine rol speelde in het geheel. Copperfield eindigt zijn voorstelling traditiegetrouw met het laten verdwijnen van dertien bezoekers met de truc Lucky #13.

Volgens Cox liep hij bij de truc door omstandigheden een botbreuk en een hersenbeschadiging op en kampt hij met 300.000 dollar aan ziekenhuisrekeningen. Hierop klaagde Cox de illusionist aan. In de rechtszaal wilde de rechter zodoende weten wat er achter de schermen was gebeurd in 2013.

Aanvankelijk wilde Copperfield zijn geheim niet prijsgeven, aangezien het onthullen van een truc een doodzonde is in zijn vak. Toch ging hij uiteindelijk overstag en vertelde hij hoe de truc in zijn werk ging. Copperfield twijfelde in de rechtszaal openlijk aan het verhaal van Cox, omdat hij hem pas een jaar later aanklaagde.

Spiegelwand

De dertien deelnemers aan de laatste truc van de show worden naar een spiegelwand van het podium geleid, waarna ze uit het zicht van de zaal verdwijnen. Er wordt daarna aan ze gevraagd of ze via de coulissen van het theater naar buiten willen gaan om vervolgens via de voordeur weer terug te keren in de zaal.