De memoires van ex-FBI-baas James Comey, beschreven in A Higher Loyalty, verschijnen ook in het Nederlands. Uitgeverij De Geus geeft het boek met de titel 'Loyaliteit. Waarheid, leugens en leiderschapDe voormalig FBI-directeur spreekt'  op 8 mei uit.

President Barack Obama benoemde Comey in 2013 tot directeur van de FBI, maar diens opvolger Donald Trump ontsloeg hem in 2017. In zijn memoires blikt Comey terug op zijn carrière bij de federale politiedienst.

Hij start bij de jaren waarin hij onder leiding van Rudy Giuliani de New Yorkse maffia aanpakte, tot de sleutelrol die hij vervulde in de onderzoeken naar de e-mails van Hillary Clinton en de connecties president Trump met Rusland.

Trump reageerde al woedend op de onthullingen van Comey, die de Amerikaanse president vergelijkt met een maffiabaas en hem bestempelt als onethisch en niet-gebonden aan waarheid en institutionele waarden. Comey vertelt in het boek onder meer hoe de president tijdens een diner loyaliteit van hem eiste.

Lijst

In de Verenigde Staten komt het boek A Higher Loyalty officieel op 17 april uit, maar het boek staat al dagenlang op nummer 1 van de bestsellerlijst van Amazon. Op de lijst van best verkopende boeken in 2018 bekleedt het boek zelfs al de elfde plaats.