Auteur Remco Campert (88), die eerder aankondigde te stoppen met zijn schrijfcarrière, blijft toch af en toe schrijven voor De Volkskrant.

De dichter en schrijver laat vrijdag weten dat hij "op onregelmatige basis korte notities" schrijft voor het Volkskrant-katern Sir Edmund, dat op zaterdag verschijnt.

"Behalve luiheid is er geen reden om met schrijven op te houden", aldus Campert. "Als ik doorschrijf heb ik na verloop van tijd een boek. Een roman in mijn geval. Ik ben nu oud en zal niet meer doorschrijven. Nu ja, zo af en toe een gedicht of een stukje zoals dit."

Elsevier

Begin maart werd bekend dat de auteur stopte met zijn werkzaamheden voor Elsevier. Ook in De Volkskrant staat sinds die tijd geen bijdrage meer van Campert. 6 maart werd bekend dat de 88-jarige schrijver algeheel met schrijven stopt. Dit blijkt nu dus niet helemaal waar.

Campert is dichter, columnist en schrijver. Sinds de jaren vijftig bouwde hij een aanzienlijk oeuvre op en ontving hij diverse onderscheidingen voor zijn werk. Bekende boeken zijn onder meer Het leven is vurrukkulluk uit 1961, dat dit jaar werd verfilmd, en Een liefde in Parijs uit 2004.