De politie heeft alle bezoekers van Dutch Comic Con in Utrecht verzocht om aankomend weekend geen nepwapens mee te nemen naar het evenement.

"Iedereen moet zich houden aan de regels van de Nederlandse Wapenwet, ook de (super)helden", laat de Utrechtse politie op Facebook weten. Enkele voorbeelden van verboden wapens volgens deze wet zijn nepwapens of speelgoedwapens welke niet van echt te onderscheiden zijn, kruisbogen, zwaarden, stilleto's, vlindermessen, valmessen, boksbeugels, pijlen en pijlpunten.

"Uiteraard zijn laserogen, het kunnen vliegen, onzichtbaarheidskleden, telepathische krachten, het supersterk zijn en het kunnen rondslingeren aan een spinnenweb niet verboden", laat de politie weten.

Dutch Comic Con wordt op 31 maart en 1 april georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze editie zijn onder andere actrice Katie Cassidy van de Amerikaanse televisieserie Arrow en Italiaanse tekenaar Angelo Stano te gast.

Organisatie

De organisatie van Dutch Comic Con verzoekt bezoekers al een aantal jaar om rekening te houden met de Nederlandse Wapenwet bij het meenemen van nepwapens.

Verboden wapens worden bij het evenement in beslag genomen, ook wordt er daarna contact opgenomen met de politie. Bezoekers mogen de beursvloer ook niet betreden met wapens op zak.