Judas, de bestseller van Astrid Holleeder wordt een toneelstuk. Het verhaal over crimineel Willem Holleeder wordt in het theater verteld vanuit het perspectief van vier vrouwen uit zijn omgeving; zijn zussen, moeder en nichtje.

Renee Fokker gaat de hoofdrol spelen van Astrid Holleeder. Margo Dames speelt zus Sonja, moeder Stien wordt gespeeld door Trudy de Jong. Eva van de Wijdeven vertolkt de rol van de dochter van Astrid, zo meldt de website van de producent.

Judas wordt voor toneel bewerkt door Sofie Kassies. Johan Doesburg doet de regie.

Het toneelstuk, dat vanaf 31 augustus te zien zal zijn, wordt de derde bewerking van het boek. Er zijn ook twee televisieseries in de maak van het verhaal van Holleeder; Amblin Television maakt een serie voor de Amerikaanse televisie en RTL bewerkt het boek tot een zesdelige serie voor Videoland. 

Opnames

In deze laatste serie speelt actrice Marit van Bohemen de rol van Sonja Holleeder. De actrice werd onlangs tijdens het proces rond Willem Holleeder uit de rechtszaal verwijderd, omdat ze opnames maakte. Van Bohemen deed dit omdat ze naar eigen zeggen de stem van de zus van Willem Holleeder wilde oefenen voor haar rol.