Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Rijksmuseum verwacht veel drukte door Marten en Oopjen

Bezoekers van het Rijksmuseum moeten vanaf donderdag rekening houden met topdrukte door de opening van de tentoonstelling High Society, die onder andere de gerestaureerde portretten van Marten en Oopjen toont.
Door ANP

Maandag was het ook druk in de Philipsvleugel toen de vrienden van het Rijksmuseum en de leden van Vereniging Rembrandt naar binnen konden voor de expositie met de onlangs gerestaureerde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt.

In het eerste deel van de tentoonstelling rond Marten en Oopjen hangen 38 levensgrote portretten van ''de jetset door de eeuwen'', zegt museumdirecteur Taco Dibbits.

Beeld uit video: Portretten Rembrandt na restauratie terug in Rijksmuseum1:16
Afspelen knop

Portretten Rembrandt na restauratie terug in Rijksmuseum

Portretten Rembrandt na restauratie terug in Rijksmuseum

Gelosten deuren

Het andere deel laat de wereld van de rijken achter gesloten deuren zien. In roze licht zijn hier prenten en tekeningen uitgestald vol gokkende rijkeluiszonen en herendiners die ontsporen in een drankgelag.

Hoeveel bezoekers er naar de tentoonstelling komen, durft het museum nog niet te zeggen. ''Maar we verwachten wel veel belangstelling'', zegt een woordvoerder.

Toen de nog niet gerestaureerde Marten en Oopjen in juli te bezichtigen waren, kwamen er op een dag 12.500 bezoekers langs.


Lees meer over:

Rijksmuseum

Aanbevolen artikelen