Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Youp van 't Hek

Youp van 't Hek en Stef Bos genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs zijn bekend. De prijs wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen.
Door BuzzE

De zes genomineerde liederen zijn Geloven (Tekst: Youp van 't Hek; Uitvoering: Youp van 't Hek, Rens van der Zalm), Meisjes (Tekst: Kirsten van Teijn; Uitvoering: Kirsten van Teijn en Leon Sibum), Voor Alles (Tekst: Joost Zwagerman; Uitvoering: Wende Snijders), Wat is er mis met luisteren (Tekst, compositie en uitvoering: Wiebe Kaspers, Syb van der Ploeg en Gé Reinders), Woordenman (Tekst: Stef Bos; Uitvoering: Marcel de Groot), Ze zijn weer thuis (Tekst: Mylou Frencken; Uitvoering Mylou Frencken en Ronald Schmitz)

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De bekendmaking van de winnaar(s) en de uitreiking van de prijs zijn op zondag 15 april in Theater Bellevue te Amsterdam.

De winnaar van de prijs ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3.500 euro. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Kiki Schippers en Rolf Verbaant voor hun lied Er spoelen mensen aan.


Lees meer over:
annie m.g. schmidtprijs

Aanbevolen artikelen