Tijdens de 71e editie van het Holland Festival treedt het Metropole Orkerst in Carré. Het orkest uit Hilversum doet dat met solisten van The Syrian Big Band.

Daarnaast zal tijdens het festival ook de opera Trojan Women opgevoerd worden, waarin de actuele spanningen aan de Koreaanse grenzen doorklinken.

Ook gaat een aantal voorstellingen over grensoverschrijdend gedrag, zoals de opera's van de Britse componist George Benjamin. Hij is tijdens deze editie 'componist in focus'' Er staan meerdere werken van hem op het programma, zoals zijn nieuwe opera Lessons in Love and Violence door De Nationale Opera.

Romeinse Tragedies

Ivo van Hove keert terug met de revolutionaire toneelbewerking Romeinse Tragedies, waarbij het publiek tussen de spelers beweegt. Verder presenteert beeldend kunstenaar Steve McQueen zijn video-installatie End Credits over de Amerikaanse activist, zanger en communist Paul Robeson.

Nieuwe kunstenaars

Het Holland Festival wil Nederland ook kennis laten maken met een aantal nieuwe kunstenaars, zoals de Franse theaterregisseur Caroline Guiela Nguyen, de Frans-Vietnamese choreograaf Anne Nguyen en de Franse regisseur Mohamed El Khatib.

Het evenement vindt plaats van 7 juni tot en met 1 juli in Amsterdam.