De Nederlandse ontwerpster Daniëlle Cathari showt op 8 februari tijdens New York Fashion Week de kledinglijn die ze in samenwerking met, en in opdracht van, Adidas Originals ontwierp. 

Topmodel en merkambassadeur Kendall Jenner gaf haar persoonlijke goedkeuring voor de ontwerpen van Cathari, meldt Vogue.com.

"We hadden meteen een klik toen we elkaar ontmoetten," vertelde Jenner aan het modeblad. "Onze creatieve stijlen lijken veel op elkaar. De kleuren, contrasten en het gebruik van vintage materialen passen heel goed bij mijn stijltje. Ik was meteen geïnspireerd door haar werk."

Andersom is Cathari ook onder de indruk van Jenner: "Het is niet iemand die bang is om haar individualiteit te laten zien en dat vind ik te gek. Ik zie veel van mijn eigen stijl terug in de manier waarop zij kleding met elkaar mixt. Werken met haar voelt niet als werken, maar meer als hangen met een vriendin met wie ik over mode kan kletsen."

De Nederlandse showde al eerder tijdens de New York Fashion Week, toen ze nog modestudent aan het AMFI was. Ze deed mee aan een wedstrijd, werd uitgekozen om mee te doen en zo toonde Cathari haar ontwerpen, een aantal 'verknipte' Adidas trainingspakken, op de VFILES catwalk. En met succes, want het modelabel zocht meteen contact met haar en nodigde haar uit op het hoofdkantoor in Duitsland om te komen praten over een samenwerking.