Dirk Kuijt komt in mei met een boek. De gestopte profvoetballer laat zijn leven optekenen door De Telegraaf-journalist Jaap de Groot.

Dat laat de 37-jarige Kuijt dinsdag weten via zijn Instagram. De Groot schreef eerder de biografie van Johan Cruijff getiteld Mijn verhaal, over het leven van zijn vriend, die in 2016 overleed aan de gevolgen van longkanker.

Het wordt niet het eerste boek over Kuijt. Nico Akkerman schreef al het boek KUYT. Daarin werd het leven van de voetballer vanaf het begin bij de amateurs van Quick Boys tot aan zijn tijd bij Fenerbahçe beschreven. Aan dat boek werkte Kuijt, die in 2015 vertrok bij de Turkse topclub, niet mee.

Ook verscheen er in de herfst 2017 een documentaire over de 104 voudig Oranje-international. Voor Kuyt werd de aanvaller in zijn laatste jaar bij Feyenoord gevolgd door documentairemaakster Deborah van Dam.

Kuijt nam vorig jaar afscheid als voetballer. De aanvaller maakte in zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord een hattrick tegen Heracles Almelo waardoor de Rotterdammers de landstitel veiligstelden.