Het boek Fire and Fury van journalist Michael Wolff is een groot succes. Volgens de uitgever zijn er inmiddels een miljoen exemplaren door boekhandels en internetverkoper Amazon besteld. 

Uitgeverij Holt was aanvankelijk van plan een oplage van 150.000 exemplaren te laten drukken. Dat aantal werd volgens Amerikaanse media snel verhoogd tot enkele honderdduizenden. Amazon moet al 'nee' verkopen aan klanten en geeft een levertijd op van twee tot vier weken.

Ook de e-boekversie en het audio-exemplaar lopen als een trein. Fire and Fury bereikte dinsdag voor het eerst Europa. Een boekhandel in Londen ontving vijfhonderd exemplaren.

Advocaten

Het boek vormt het verslag van tweehonderd gesprekken met de hoogste medewerkers van Trump én de president zelf. Trump ontkent echter dat hij met de journalist gesproken heeft.

Na de voorpublicatie van enkele fragmenten uit het boek sommeerden Trumps advocaten uitgever Holt het boek niet uit brengen. In plaats daarvan publiceerde de uitgever Fire and Fury afgelopen vrijdag al, vier dagen eerder dan voorzien. Een woordvoerder van de uitgever wond er geen doekjes om: de boze reactie van president Trump drijft de verkopen naar ongekende hoogte.