Dirk Scheele viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum met de voorstelling Feest!!!. Samen met een band speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes tot en met eind mei in de grote theaters en popzalen. De aftrap van de jubileumtournee is op zaterdag 17 februari in Paradiso in Amsterdam.

Scheele schreef zijn eerste kinderliedjes als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Scheele werd al snel populair als 'kinderpopster' en speelt gemiddeld drie voorstellingen per week in Nederland en België. Hij is daarnaast elke schooldag te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieseries Op stap met Dirk Scheele en Huis-, tuin- en keukenavonturen.

''Al 25 jaar treed ik met plezier op voor kinderen. Ik geniet van het enthousiasme dat ze uitstralen. Ik hoor heel vaak van ouders over één van hun kinderen: 'Dit is je grootste fan!' Dat beschouw ik als een heel groot compliment."

Volgens Scheele is zijn doelgroep nauwelijks veranderd. "Hoewel, misschien kunnen heel jonge kinderen tegenwoordig wel iets meer drukte aan in liedjes en in het theater, dan 25 jaar geleden. De wereld om hen heen is wel veranderd. Vroeger zeiden ze tegen mij: 'Ik heb je op televisie gezien. 'Nu zeggen ze: 'Ik heb je op de iPad gezien.'"

Dirk Scheele leverde in de voorbije kwart eeuw negentien cd's met eigen liedjes af, bracht hij vijf verzamel-cd's uit en nog één Duits- en één Engelstalige album. Hij speelde meer dan vierduizend voorstellingen waar in totaal meer dan een miljoen bezoekers op af kwamen.