Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Leonardo DiCaprio te gast bij goededoelengala in Amsterdam

Leonardo DiCaprio gaat spreken op het Goed Geld Gala in Amsterdam. De Wolf of Wall Street-acteur is hier in het kader van zijn eigen stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation.
Door NU.nl

De acteur zet zich met zijn stichting in voor een beter klimaat en zal hierover spreken op het gala van de Postcodeloterij. Tijdens deze bijeenkomst horen de goede doelen die door de stichting gesteund worden, hoeveel geld zij van de Postcodeloterij krijgen.

DiCaprio (43) ziet volgens AT5 uit naar het gala. "Ik kijk ernaar uit om dit jaar bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn en te spreken over zaken waar ik me zo intens bij betrokken voel."

De acteur zet zich flink in voor het behoud van het milieu. Zo heeft hij meerdere keren geld gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor het milieu.

Ook maakte hij de documentaire Before the Flood. Hierin wordt DiCaprio gevolgd tijdens zijn reis langs vijf continenten, waar hij met mensen praat die getroffen zijn door klimaatverandering. Daarbij gaat hij met experts in gesprek.

Beeld uit video: Trailer: Before the Flood2:10
Afspelen knop

Trailer: Before the Flood

Trailer: Before the Flood


Lees meer over:
Leonardo DiCaprio

Aanbevolen artikelen