Steef de Jong is zaterdag onderscheiden met de Mary Dresselhuys Prijs. De theatermaker, tekstdichter, zanger en beeldend kunstenaar kreeg de prijs in De Toneelschuur in Haarlem na de laatste voorstelling van De Modern Art Revue.

De jury noemt De Jong een opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multi-talent dat uiteenlopende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden en daar bovendien een educatieve laag aan weet toe te voegen.

"De voorstellingen van Steef de Jong zijn altijd smaakvol en licht van toon, altijd ironisch-relativerend. Hij combineert Hollandse nuchterheid met on-Hollandse theatraliteit."

Steef de Jong ontving de prijs uit handen van Petra Laseur, de dochter van Dresselhuys. Zij overhandigde hem een speciale penning en een cheque van de VandenEnde Foundation van 12.500 euro, te besteden aan verdere artistieke ontwikkeling.

De Mary Dresselhuys Prijs, bestemd voor uitzonderlijk acteertalent, wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Recente winnaars zijn Anniek Pheifer (2015), Fedja van Huêt (2013) en Tjitske Reidinga (2011).