LL Cool J, Gloria Estefan, Lionel Richie en Norman Lear hebben zondagavond de prestigieuze Kennedy Center Honors in ontvangst genomen. Dat gebeurt normaal gesproken in aanwezigheid van de Amerikaanse president, maar Donald Trump was niet aanwezig bij de ceremonie.

Traditiegetrouw zijn de president en First Lady gastheer en -vrouw van het gala rond de Kennedy Center Honor en wordt vooraf een receptie gegeven in het Witte Huis. 

Toen de namen van de sterren die dit jaar de prijs zouden krijgen in augustus bekend werden gemaakt, liet televisieproducer Norman Lear al weten dat hij niet zou komen naar de receptie voorafgaand aan de uitreiking in het John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Ook Gloria Estefan is geen fan van de huidige Amerikaanse president. Zij nam nadat Trump zijn kandidatuur bekend had gemaakt in 2015 het protestlied We're All Mexican op, samen met andere latino-artiesten.

First Lady

In augustus lieten de Trumps weten dat de receptie niet door zou gaan, en het presidentiële paar niet naar de ceremonie zou komen zodat de ontvangers van de prijzen "dat konden vieren zonder politieke afleiding." Alhoewel er eerdere edities zijn geweest waarbij de president verhinderd was, zijn de ereprijzen nooit eerder uitgereikt zonder aanwezigheid van een First Lady.

Behalve de eerder genoemde namen kreeg ook choreografe Carmen de Lavallade dit jaar de Kennedy Center Honor, die worden toegewezen aan mensen die binnen de uitvoerende kunst een bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse cultuur. LL Cool J was de eerste hiphopartiest ooit die de onderscheiding ontving, en Estefan de eerste Cubaans-Amerikaanse artiest.